Vize ve Pasaport İşlemleri

Pasaport başvurunuzu program başlangıç tarihinden ortalama 3 ay kala yapabilirsiniz Bu yüzden başvuru sırasında pasaportunuzun olmasına gerek yoktur.

Vize işlemlerinizde ilk adım vize başvuru şehrinizi seçmeniz ile başlıyor.

Vize şehrinizi belirledikten sonra evrak listesi gönderilmektedir. Evrakları tamamladıktan sonra Denizli adresimize gönderiyorsunuz.

Vize evraklarınız tek tek kontrol ediliyor. Ardından vize randevunuza gelerek parmak izinizi verip işleminizi tamamlıyorsunuz. Vize görüşmeniz mülakat ya da benzeri olmamaktadır.
   -Pasaport ve evrağını unutan katılımcının başvurusu yapılamaz.
   -Belirtilen tüm evrakların eksiksiz tedarik edilmesi gerekmektedir.
   -Öğrenci iseniz ; öğrenciler için evrak listesini ve masraflarınızı kim karşılıyor ise mesleğine göre evrakları tamamlamanız gereklidir.
   -Örneğin : Öğrencisiniz ve masraflarınızı babanız karşılıyor. Babanız öğretmen ise ; ‘ÖĞRENCİLER İÇİN’ (sizin evraklarınız) evrak listesini ve ‘MEMURLAR İÇİN’ (masrafları karşılayan kişi) olan evrak listesini eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir.
   -Örneğin : Öğrencisiniz ve masraflarınızı anneniz karşılıyor. Anneniz özel sektör çalışanı ise ; ‘ÖĞRENCİLER İÇİN’(sizin evraklarınız) evrak listesini ve ‘ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN’(masrafları karşılayan kişi) olan evrak listesini eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir.
   -Çalışıyorsanız mesleğinize göre evraklarınızı tamamlamanız gerekmektedir.
   -Belirtilen evraklar size belirtilen tarihe kadar Denizli adresine kargolanması gerekmektedir.
   -Tüm katılımcılar pasaportlarını ve banka hareket dökümlerini (randevu tarihinden en fazla bir hafta önce alınmış) vize gününde yanında getirmelidir.

1-ÖĞRENCİLER İÇİN
   -Öğrenciler için evrak listesini ve masraflarınızı kim karşılıyor ise mesleğine göre aşağıdaki evrakları tamamlamanız gereklidir.
   -Örneğin : Öğrencisiniz ve masraflarınızı babanız karşılıyor. Babanız öğretmen ise ; ‘ÖĞRENCİLER İÇİN’ (sizin evraklarınız) evrak listesini ve ‘MEMURLAR İÇİN’ (masrafları karşılayan kişi) olan evrak listesini eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir.
   -Örneğin : Öğrencisiniz ve masraflarınızı anneniz karşılıyor. Anneniz özel sektör çalışanı ise ; ‘ÖĞRENCİLER İÇİN’(sizin evraklarınız) evrak listesini ve ‘ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN’(masrafları karşılayan kişi) olan evrak listesini eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR

● Nüfus cüzdanı fotokopisi (1 Adet)

● Biyometrik vesikalık fotoğraf (2 adet) (3,5 x 4,5 biometrik, son 3 ayda çekilmiş)

● Pasaportta biyometrik verilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi (Fotoğraf ve kimlik bilgilerinin olduğu sayfa)

● Pasaportta işlem yapılan sayfaların fotokopisi

Yurt dışına giriş çıkış yapılmış ise mühür olan her sayfanın fotokopisi

● İkametgah İlmühaberi ve Aile Toplum Kağıdı

Nüfus Müdürlüğünden alınması gerekmektedir, imzalı ve kaşeli olmalı ve ailenin tüm fertlerinin ismi olmalı ve adres belirtilmeli (anne-baba-kardeş-abla)

● Banka Hareket Dökümü
   -Size ait; son 3 ayı içeren, aktif kullandığınız bankanızdan alınmış; içerisinde minumum 5.000 TL olan; kesinlikle imzalı ve kaşeli
   -Sizin hesabınızda en az 5.000 TL, masraflarınızı karşılayan kişinin hesabında da en az 5.000 TL olmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Banka hareket dökümünüzün vize randevu tarihinizden maksimum bir (1) hafta önce alınmış olması gerekmektedir. Banka hareket dökümünüzü vize randevunuzda yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

● Seyahat amacını ve masraflarının karşılandığını belirten dilekçe

Başvuru sahibinin masraflarını karşılayan aile bireyi tarafından hazırlanmış; Ad-Soyad, Adres, Telefon ve İmza’nın olduğu; Hollanda Büyükelçiliği Vize Bölümü, Ankara-İstanbul (nereden başvuru yapacaksanız) hitaben yazılacaktır.

● Varlık Kanıtlayıcı Belgeler (VARSA)

Varsa varlık kanıtlayıcı belgelerin fotokopisi (Tapu, Araç ruhsatı gibi üzerinize kayıtlı varlıkları bildiren belge)

● Öğrenci Belgesi

Öğrenci belgeniz okulunuzdan alınması, imzalı olması gerekmektedir. Okulundan alamayan katılımcılar bizimle iletişime geçmelidirler.

● Birinci Dereceden Yakınının Evrakları (sponsor) /p>

Sponsorunuz kim ise onun mesleğine göre evraklarını eksiksiz tamamlanmalıdır .

● Birinci Dereceden yakını eğer Emekli ise
   -Emekli olduğunu kanıtlayan belge SGK’dan alınmış; son 3 ayı içeren; kesinlikle imzalı ve kaşeli olmalıdır.
   -SGK’dan alınmış son 3 aylık emekli maaş dökümü
   -Sponsor Emekli ise Banka Hareket Dökümü (maaş hesabı olabilir)
   -Son 3 ayı içeren, aktif kullandığınız bankanızdan alınmış; içerisinde minumum 5.000 tl olan; kesinlikle imzalı ve kaşeli

2-MEMURLAR İÇİN;

● Nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet)

● Biyometrik vesikalık fotoğraf (4 adet) (3,5 x 4,5 biometrik, son 3 ayda çekilmiş) / (sponsor ise gerekli değil )

● Pasaportta biyometrik verilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi (Fotoğraf ve kimlik bilgilerinin olduğu sayfa) / (sponsor ise gerekli değil )

● Pasaportta işlem yapılan sayfaların fotokopisi

Yurt dışına giriş çıkış yapılmış ise mühür olan her sayfanın fotokopisi (sponsor ise gerekli değil )

● İkametgah İlmühaberi ve Aile Toplum Kağıdı

Nüfus Müdürlüğünden alabilmektedir. İmzalı ve kaşeli olmalı ve ailenin tüm fertlerinin ismi olmalı, adres belirtilmeli (anne-baba-kardeş-abla)

● Banka Hareket Dökümü
   -Size ait; son 3 ayı içeren, aktif kullandığınız bankanızdan alınmış; içerisinde minumum 5.000 TL olan; kesinlikle imzalı ve kaşeli
   -Sizin hesabınızda en az 5.000 TL, masraflarınızı karşılayan kişinin hesabında da en az 5.000 TL olmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Banka hareket dökümünüzün vize randevu tarihinizden maksimum bir (1) hafta önce alınmış olması gerekmektedir. Banka hareket dökümünüzü vize randevunuzda yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

● Seyahat amacını ve masraflarının karşılandığını belirten dilekçe

Başvuru sahibinin tarafından hazırlanmış; Ad-Soyad, Adres, Telefon ve İmza’nın olduğu; Hollanda Büyükelçiliği Vize Bölümü, Ankara-İstanbul (nereden başvuru yapacaksanız) hitaben yazılacaktır.

● Varlık Kanıtlayıcı Belgeler (VARSA)

Varsa varlık kanıtlayıcı belgelerin fotokopisi (Tapu, Araç ruhsatı gibi üzerinize kayıtlı varlıkları bildiren belge)

● İzin Yazısının Aslı

Bağlı bulunduğu kurumdan antetli kağıtta alınmış seyahat süresince izinli olduğunu gösteren yazı; imzalı ve onaylı olacaktır. (sponsor ise gerekli değil )

● Maaş Bodrosu

Çalıştığı kurumdan alınacak; son 3 ayı içermeli; kesinlikle imzalı ve kaşeli olmalıdır.

● Çalıştığına Dair Yazının Aslı

Bağlı bulunduğu kurum tarafından sicil numarası varsa belirtilip antetli kağıtta alınacak; kesinlikle imzalı ve kaşeli olmalıdır.

3-ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI VEYA ÖZEL SEKTÖR İŞYERİ SAHİBİ VE ESNAF VE SANATKARLAR İLE SERBEST MESLEK SAHİPLERİ ;

● Nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet)

● Biyometrik vesikalık fotoğraf (4 adet) (3,5 x 4,5 biometrik, son 3 ayda çekilmiş) / (sponsor ise gerekli değil )

● Pasaportta biyometrik verilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi (Fotoğraf ve kimlik bilgilerinin olduğu sayfa) / (sponsor ise gerekli değil )

● Pasaportta işlem yapılan sayfaların fotokopisi

Yurt dışına giriş çıkış yapılmış ise mühür olan her sayfanın fotokopisi (sponsor ise gerekli değil )

● İkametgah İlmühaberi ve Aile Toplum Kağıdı

Nüfus Müdürlüğünden alınmaktadır. İmzalı ve kaşeli olmalı ve ailenin tüm ferterinin ismi olmalı ve adres belirtilmeli (anne-baba-kardeş-abla)

● Banka Hareket Dökümü
   -Size ait; son 3 ayı içeren, aktif kullandığınız bankanızdan alınmış; içerisinde minumum 5.000 TL olan; kesinlikle imzalı ve kaşeli olmalıdır.
   -Sizin hesabınızda en az 5.000 TL, masraflarınızı karşılayan kişinin hesabında da en az 5.000 TL olmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Banka hareket dökümünüzün vize randevu tarihinizden maksimum bir (1) hafta önce alınmış olması gerekmektedir. Banka hareket dökümünüzü vize randevunuzda yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

● Seyahat amacını ve masraflarının karşılandığını belirten dilekçe

Başvuru sahibinin tarafından hazırlanmış; Ad-Soyad, Adres, Telefon ve İmza’nın olduğu; Hollanda Büyükelçiliği Vize Bölümü, Ankara-İstanbul (nereden başvuru yapacaksanız) hitaben yazılacaktır. Örnek form ekte yer almaktadır.

● Varlık Kanıtlayıcı Belgeler (VARSA)

Varsa varlık kanıtlayıcı belgelerin fotokopisi (Tapu, Araç ruhsatı gibi üzerinize kayıtlı varlıkları bildiren belge)

● İşe Giriş Bildirgesi Fotokopisi

Çalıştığı kurum veya SGK tarafından alınacak; kesinlikle imzalı ve kaşeli olmalıdır.

● Hizmet Dökümü Belgesi

Son 3 ayı içeren, e-devletten yada SGK tarafından imzalı kaşeli olmalıdır.

● Maaş Bodrosu

Çalıştığı kurumdan alınacak; son 3 ayı içermeli;kesinlikle imzalı ve kaşeli olmalıdır. (Başvuru yapan yada sponsor kişi iş yeri sahibi ise gerekli değil.)

● Çalıştığına Dair Yazının Aslı

Bağlı bulunduğu kurum tarafından sicil numarası varsa belirtilip antetli kağıtta alınacak; kesinlikle imzalı ve kaşeli olmalıdır . (Başvuru yapan yada sponsor kişi iş yeri sahibi ise gerekli değil.)

● Şirket Tarafından Elçiliğe Hitaben Yazılmış İzin Dilekçesinin aslı

İmza sirkülerinde yetkili imzası olan biri tarafından kaşelenip imzalanmış olmalı

● Ticaret Odası Kaydı

Çalıştığı kuruma ait olan bu belge çalıştığı kurum ile görüşerek ticaret odasından alınacaktır; kesinlikle güncel tarih, onaylı ve imzalı olmalı.

Geçmiş tarih olan belge kabul edilmemektedir.

● Şirket Faaliyet Belgesi Fotokopisi

Çalıştığı kuruma ait olan bu belge çalıştığı kurum ile görüşerek ticaret odasından alınacaktır; kesinlikle güncel tarih, onaylı ve imzalı olmalı.

Geçmiş tarih olan belge kabul edilmemektedir.

Esnaf ve sanatkarlar ile serbest meslek sahipleri için bağlı olduğu meslek odasından son 3 ay tarihli alınacaktır.

● Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

Çalıştığı kuruma ait olan bu belge çalıştığı kurumdan alınacaktır.

-Esnaf ve sanatkarlar ile serbest meslek sahipleri için bağlı olduğu meslek odasından son 3 ay tarihli alınması gerekmektedir.

● Şirketin Vergi Levhası fotokopisi

Kesinlikle güncel tarih, onaylı ve imzalı olmalı.

Geçmiş tarih olan belge kabul edilmemektedir.

● Şirketin Sicil Gazetesi fotokopisi

Çalıştığı kuruma ait olan bu belge çalıştığı kurumdan alınacaktır.

Belirtilen evrakların eksiksiz tamamlanması gerekmektedir.

Vize işlemlerinizi merkezi yerler olarak belirlenen(İstanbul ve Ankara) illerinden sizin ikametgahınıza bağlı olarak değişiklik gösteren illerden birini seçerek işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Vize işlemleri tur başlangıç tarihine iki ay kala yapılmaktadır. Gereken evraklar tamamladıktan sonra Eyobus Vize Departmanı aracalığı ile başvurunuzu gerçekleştirirsiniz. Bireysel olarak da başvuru yapabilirsiniz.

Seyahat gününden en az 3 ay önce pasaportunuzun çıkmış olması gerekmektedir. Vize işlemleri son 2 ay kala yapılmaktadır.

Pasaportunuzun en az 1 yıllık geçerliliği olması gerekmektedir. Pasaport defter bedeli 87,5 TL, bir yıllık harç bedeli ise 163,3 TL’dir, fakat 10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı Kanunun 4. maddesine göre, eğitim görmekte olup, 25 yaşını doldurmayan gençlerden pasaport harcı alınmayacaktır. Pasaport harç bedelleri hakkında daha detaylı bilgi için www.epasaport.egm.gov.tr/hakkinda/harclar.aspx sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Pasaport başvurunuzu tur başlangıç tarihinden en az üç ay önce bulunduğunuz il ve ilçenin emniyet müdürlüğünden yapabilirsiniz. Emniyet müdürlüğünüzün randevu sistemi var ise, www.epasaport.gov.tr adresinden randevu alabilirsiniz. Detaylı bilgi için internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Emniyet müdürlüğünüzden umuma mahsus (bordo), yeşil (hususi) ve diğer pasaport türleri için başvuru yapabilirsiniz. Bordo pasaport için gerekli olan belgeler;
   - T.C. Nüfus cüzdanı aslı
   - 2 adet pasaport biyometrik resmi (Son 6 ayda çekilmiş olması önemli)
   - Müracaat sırasında parmak izi alınacaktır.
   - Varsa daha önceden alınmış pasaportların aslı
   - Pasaport harç ve cüzdan bedellerinin dekontu

ile birlikte şahsen başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra ortalama bir hafta içerisinde pasaportunuz çıkmaktadır. Pasaport işleminizi tamamladıktan sonra vize işlemlerine geçebilirsiniz. Yeşil pasaportlu veya AB vatandaşıysanız, vize için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Vize işlemleri için vize bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Tur bitiş tarihinden itibaren en az altı aylık pasaportunuz olması gerekmektedir. Bu süre de ortalama 7 aya denk gelmektedir. Bu sebeple en az bir yıllık pasaportunuzun olması gerekmektedir.

Menu